7/24 Destek +90 538 211 45 67
santorini kiralık yelkenli

Santorini Kiralık Yelkenli

Antik çağlardan beri Thira olarak bilinen Santorini, dünya çapında en popüler tatil yerlerinden ve en çok ziyaret edilen Yunan adasından biridir. Ada aslında Kiklad Adaları’nın en güneyindeki Thira, Thirassia, Aspronissi, Palea ve Nea Kameni’den oluşan bir adalar grubudur. Santorini’nin 15.500 nüfusu ve 76 kilometrekarelik bir yüzölçümü vardır. Adanın uzunluğu 16 km, genişliği 1 ile 5 km arasında değişmektedir. Santorini’nin bir ucundan diğer ucuna gitmek 45 dakika sürmektedir. Tatilinizi bu Yunan adasında yapmayı planlıyorsanız, Santorini kiralık yelkenli tekne fırsatlarından yararlanarak adanın en ilgi çekici yerlerini gezebilirsiniz.

Santorini’nin yanardağı, Yunan ve Avrupa topraklarındaki birkaç aktif yanardağdan biridir. Santorini’yi oluşturan adalar, yoğun volkanik faaliyetin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yaklaşık olarak her 20.000 yılda bir olmak üzere on iki büyük patlama meydana gelmiştir. Her şiddetli patlama, yanardağın orta kısmının çökmesine ve büyük bir krater oluşturmasına neden olmuştur. Ancak yanardağ kendini defalarca yeniden yaratmayı başarmıştır. Fira, deniz seviyesinden 260 m yükseklikte ve Kaldera’nın üst kenarında yer alan adanın Pitoresk başkentidir. Ege Denizi’nin ve Nea Kameni adasının nefes kesen manzaralarını sunar. Kaldera sınırı boyunca Oia’nın ünlü köylerine rastlayacaksınız. Evler lav kayalarına oyulduğu için tüm köy bir sanat eseri gibi görünmektedir. Bu sanat eserini yakından görmenizi öneririz.  Hayallerinizdeki tatil için Santorini en ideal yerdir. Santorini kiralık yelkenli seyriniz boyunca sizleri eşsiz güzellikler karşılıyor olacak.

Santorini kiralık yelkenli
Santorini kiralık yelkenli

Santorini Kiralık Yelkenli

Santorini, Yunanistan’da romantik bir kaçamak için en çok aranan yer olarak kabul edilir. Çünkü dünyada denizin ortasındaki devasa aktif bir yanardağın kenarında mükemmel berrak suların tadını çıkarabileceğiniz yer yok denecek kadar azdır. Ada, sadece Yunanistan’dan değil, dünyanın her yerinden çiftler için bir düğün yeri olarak artan bir üne sahiptir. Adanın ünlü Caldera’sının en az bir fotoğrafını gören ve Santorini’nin ünlü gün batımının altında karşılıklı öpüşen herkes için diğer yarısıyla Santorini’ye yapılacak bir gezi, nihai romantik deneyimdir. Santorini kiralık yelkenli turu boyunca Santorini’nin masmavi suların, volkanik çakıllı plajların, muhteşem kaya oluşumlarının ve etkileyici ay manzaralarının tadını çıkarın. Hayatta bir kez karşılaşabileceğiniz romantizmi ve çekiciliği yelkenli tekne kiralayarak deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

Santorini’deki bir başka harika deneyim de gün batımı gezisi yapmaktır. Katamarandan kalderanın kenarındaki beyaz kasabaların manzarasının keyfini çıkarın ve güneşin batışını izleyin. Çoğu yolculuk akşam yemeği, içecekler ve şnorkelli yüzme veya yüzme şansı sunmaktadır. Suya çıkın ve volkana yelken açın. Ege Denizi’nde veya kaplıcalarda yüzebilir, aktif bir volkanın kraterine bakabilir, Thirassia şehrini keşfedebilir, Kırmızı ve Beyaz Kumlu Plajları ziyaret edebilirsiniz. Bu yolculuklardan bazıları Oia’nın gün batımı manzarasıyla sona erecektir. Santorini’nin önemli bir endüstrilerinden birisi de şaraptır. Assyritiko, Santorini’de yetiştirilen başlıca üzümdür ve burada yapılan birçok şarapta bulunur. Şarap imalathanelerini tek başınıza ziyaret edebilir veya tura çıkabilirsiniz. Santo Wines, ziyaret edilecek en popüler şarap imalathanesidir ancak Venetsanos Şaraphanesi de iyi bir seçimdir. Santorini kiralık yelkenli tatilinizde sizleri eşsiz lezzetler bekliyor.

Yunanistan’ın en popüler turistik destinasyonu olan Santorini’ye uçak ya da feribotla ulaşım oldukça kolaydır. Uluslararası bir havalimanına sahip olan Santorini, Atina’dan ve diğer birçok Avrupa şehrinden uçuş almaktadır. Santorini kiralık yelkenli tekne imkanlarından faydalanabilirsiniz. Ada ayrıca Atina limanlarına, Mikonos, Paros, Naxos, Girit ve daha fazlası dahil olmak üzere diğer Yunan adalarına feribotla bağlıdır. Güzel hava, tekne turları, yüzme, güneşlenme ve gece hayatı için Santorini’yi ziyaret edecek en iyi zaman Haziran’dan Eylül’e kadardır. Plaj zamanı ve sıcak hava bir zorunluluk değilse ya da gezi, tarih, yürüyüş ve keşifle daha çok ilgileniyorsanız mart sonu, nisan, mayıs, ekim ve kasım başı da harikadır. Deniz üzerinde daha fazla yaşam alanı istiyorsanız Santorini kiralık katamaran modelleri sizin için uygun olacaktır.

Yelkenli Kiralama Prosedürü

Talebiniz ve bütçenize en uygun Santorini kiralık yelkenli tekneyi bulmak için bizlere ulaşmanız yeterli. Sizlere istediğiniz tarihler için uygun tüm kiralık yelkenli tekneleri liste olarak göndereceğiz. Beğendiğiniz kiralık yelkenli tekne için biraz düşünme zamanı isterseniz bizlerden opsiyon isteyebilirsiniz. Opsiyon süresince kiralık yelkenli sadece sizin için tutulur ve başkasına kiralanmaz. Rezervasyona karar verirseniz adınıza hazırlanmış tüm sözleşme ve gerekli evrakları göndereceğiz. Kiralık yelkenli rezervasyon onayı için toplam tutarın %30-50’si kadarı ilk hafta içinde ödenir. Kalan tutar ise check in gününden bir ay öncesi ödenir. Check in günü bölgede bulunan teknik ekibimiz sizlere kiralık yelkenli tekneyi tam olarak tanıtıp teslim edecekler. Varsa ekstra ödemeleri alacaklardır. Santorini kiralık yelkenli seyriniz boyunca her türlü arıza ve benzeri durumlar için bizlere günün her saati ulaşabilirsiniz.

Santorini kiralık yelkenli tekneler gerekli olan tüm güvenlik donanım ve malzemelerine sahiptir. Kaptansız kiralık yelkenli turlar için teknik ekibimiz tarafından tüm donanımın nasıl kullanılacağı misafirlerimize anlatılır. Mürettebatlı kiralık yelkenli turlarda ise ekibimiz sizlere her türlü güvenlik konusunda destek olacaklardır.