7/24 Destek +90 538 211 45 67
Alanya kiralık tekne

Alanya Kiralık Tekne

Özellikle günümüz Alanya limanında Alanya kiralık tekne turları için çok sayıda firma ve turizm organizasyonu faaliyet göstermektedir. Alanya, Antalya’nın en büyük ve en az kendisi kadar ünlü bir ilçesi. Alanya Selçuklular döneminde Alaaddin Keykubat tarafından fethi sonrası Türklerin en Akdeniz’deki en önemli askeri limanı ve tersanesi olması ile bizim açımızdan farklı bir öneme sahiptir. Selçuklular döneminde eski yapısı üzerine geliştirilip büyütülmesi ile döneminin en güçlü sahil kalelerinden biri olmuştur ve bugün kalıntılar büyük ölçüde sağlam bir şekilde Alanya limanının hemen yanında yükselmektedir. Alanya hemen her türden turizmin aktif olarak ev sahipliğini yapan bir gözde turizm merkezimiz. Alanya kiralık tekne turları özellikle belli rotada yapılan klasik turlar ve günlük kiralama yöntemi ile ön plana çıkar. Daha uzun süreli ve teknede konaklamalı turlarda Alanya kiralık tekne olanakları ile turistlerin hizmetindedir.

Mavi tur gibi uzun süreli turlarda katılacak kişi sayısına göre çeşitli boy ve kamara adedine sahip tekneler mevcuttur. Gece kalışları ve uzun süreli deniz seyahati nedeni ile diğer kiralık teknelerden farklı olarak daha konforlu ve mutfak gibi özel bölümleri vardır. Daha çok Gulet ve Motoryat türü teknelerle organize edilir. Yetki belgeli kaptan ve aşçı, servis elemanı gibi personel ücreti karşılığı temin edilmektedir.

Günlük Alanya kiralık tekne kiralamaları Alanya’da çok daha yaygındır. Ayrıca gruplara özel eğlenceli turlar da düzenlenmektedir. Örneğin Doğum günleri, yıl dönümleri, evlilik teklifleri gibi kutlama yapılacak günlerde yapacağınız teknede parti için tekne kiralayabilirsiniz. Yeme içme, müzik ortama uygun dekorasyon ve süslemeler anlaşmanız çerçevesinde unutulmayacak kutlamalar yapabilirsiniz.  Parti yapabileceğiniz ve özellikle kalabalık gurubunuz ile eğlenceli bir akşam için korsan temalı ve 300 kişiye kadar büyüyebilen teknelerde tercihleriniz arasında yer alabilir.

Alanya kiralık tekne
Alanya kiralık tekne

Alanya Kiralık Tekne

Diğer popüler Alanya kiralık tekne turu etkinliklerinden bir de turizm organizasyon firmalarının oteller üzerinden organize olan özel turlardır. Bu tura dahil olanlar otellerinden alınırlar ve Limandaki teknelerine transfer edilirler. Programı profesyonel rehberler tarafından yapılan bu Alanya kiralık tekne turları tüm gün boyunca yeme içme dahil Alanya ve çevresindeki doğal güzellikler, plaj ve koylara uğrayarak buralarda keyifli anlar geçirmenizi sağlarlar.

Mavi Akdeniz içinde teknenizden denize girme, güneşlenme, tarihi yerler hakkında açıklamalar gibi temel aktivitelerde bulunursunuz. Kaptanınız ehliyetli ve tecrübeli hizmet personeli ile konforlu bir gün sizin ile beraber olacaktır.  Alanya ve çevresini içeren rotanız üzerinde Korsanlar Mağarasını, Aşıklar mağarası ve Fosfor mağarası, Şeytan Mağarasıdır gibi adı dillere destan deniz mağaraları uğrayacaksınız ve sıkça gerek açık denizde gerek ise ünlü plajlara yakın demirleyerek denizin ve sahile çıkarsanız en güzel kumsalların dadını çıkarabileceksiniz.  Farklı ir rota olarak doğu istikameti Mahmutlar-Gazipaşa rotası da tercih edilen bir diğer popüler rotadır.

Rota üzerinde bilinen en ünlü plajlar olan Kleopatra Plajı, Ulaş Plajı ve Ulaş plajının çevresindeki koylardır. Tüm tekneler kolayca deniz atlama veya sakince girmeye ve kolayca tekrar teknenize dönmeniz olanak verecek şekilde merdiven gereken donanımlara sahiptir.

Alanya kiralık tekne turu için sadece size ve ailenize ya da özel grubunuza ait olacak daha kişisel ve özel turlarda mümkün. Katılımcı sayısına göre seçilen tekneniz sadece size ve grubunuza özel Alanya’nın en popüler uğrak yerlerini içeren rotası ile tüm gününüzü unutulmaz bir anıya dönüştürür. Talebinize göre sabah kahvaltı, öğle yemeği, ara atıştırmalar ve dilediğiniz ve anlaştığınız türden içecekler, meyveler sizlere ikram edilecektir. Dilerseniz güneşlenirken müzik dinleyebilir kısacası size özel bir tekne gününün keyfini çıkaracaksınız. Genel olarak sabah 10 akşam 6 saatleri arasında gerçekleşen bu özel turları anlaşmaya göre farklı saatlerde de organize edebilirsiniz. Bu tür turlarda konaklama yerinizden teknenize transferler ücretsiz olarak yapılmakta ve dönüşte yine konaklama yerinize transferiniz gerçekleştirilir.

Alanya kiralık tekne turları sezon olarak Alanya’da Nisan ve Ekim ayları arasında düzenlenmektedir. Şüphesiz diğer dönemlerde de daha öncesinden rezervasyonunu ve organizasyonunu yaparak kiralık tekne turları düzenleyebilirsiniz. Bu türden turlar daha çok iş toplantıları için Alanya’yı tercih eden gruplar tarafından tercih edilir. Denizden Sahili keşfetme gerçekten sizlerde unutulmaz anılar bırakacaktır. Yakın bölgelerde tur için Antalya motoryat kiralama yazımıza bakabilirsiniz.